Image1\
 Sulibörze Csíkszeredában

Április 26., 2018

 

Fontos kérdés egy nyolcadikos diáknak, hogy hol, melyik iskolában folytassa tanulmányait. Ebben segít a Sulibörze.

Az eseményen szakiskolások, gimnazisták kötetlen módon mutatják be iskolájukat a szervezett csoportokban érkező 7-8 osztályosoknak, illetve más érdeklődőknek. A nagyobb diákok standokat állítanak fel, ahol helyet kapnak az iskolai tevékenységeket szemléltető eszközök, fényképek.  

 


  F          https://www.facebook.com/pg/borbolycsaba/photos/?tab=album&album_id=1579150022132375


 

Az idei évben az iskolákat bemutató kisfilmek is bemutatásra kerültek a Megyei Tanács amfiteátrum-termében.

                                   


Az évente megrendezett esemény az aktuális tanév végén kerül megrendezésre, idén április 26-án láthatták a rendezvényt a Megyei Tanács oszlopterében.

 

Reggel 8 órától a lelkes diákok már készítették standjaikat, elhelyezték az iskolai tevékenységeket szemléltető eszközöket, fényképeket asztalaiknál. Szórólappal a kezükben várták az érdeklődőket.

 

Az első csoport 10 órától tekinthette meg a standokat, beszélgethettek a diákokkal.

A szervezett csoportok  nagytöbbsége  a délelőtti-déli órákra jelentkezett be, de sok csoport volt a délutáni órákban is. A városi általános iskolákon kívül érkezett csoport Tusnádfürdőről, Szentegyházáról, Csíkszentimréről, Csíkszentkirályról, Csíkmadéfalváról, Gyímesközéplokról, Csíkmadarasról, Csíkmindszentről, Csídánfalváról, Kápolnásról, Csíkrákosról, Csíkszentgyörgyről, Csíkkarcfalváról, Csíkmenaságról, Csíkszentmihályról, Csíkszenttamásról, Csíkcsicsóból.

 

A bejelentkezett 7-8. osztályos diákok osztályfőnökük kíséretében jelentek meg a rendezvényen. Voltak résztvevők, akik nem szervezett csoportban jöttek: fülelő, nézelődő kisebb diákok, és szülők, akik a továbbtanulás lehetőségeiről érdeklődtek. Az iskolájukat bemutató diákok mindenkinek lelkesen, szívesen válaszoltak. Beszéltek az érdeklődőknek az iskolán kívüli tevékenységekről is (diáktanács működéséről, néptánccsoportról, fotókörről, kirándulásokról).

 

Megközelítőleg 125résztvevő volt jelen a 2018-as csíkszeredai Sulibörzén, ami jelzi a gyermekek kíváncsiságát, az igényt az eseményre.

 

 
 
 
 
 
Joomla Templates by Joomla51.com